Hozzávalók:
zöldspárga
tejföl
reszelt parmezán
pálcika
Spárgát 4-5 cm-es darbokra vágni, sós vizben al dentere főzni. Pálcikára húzni, megmártani tejfölben és parmezánnal megszórni.
Hozzávalók:
400 gr konzervlencse lecsöpögtetve
3 szál sárgarépa apró kockára vágva
1 hagyma apróra kockákra vágva
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
4 friss paradicsom kisebb kockára vágva
kakukkfű, zsálya, oregáno
só, frissen őrölt bors
5 dl zöldséglé
balzsamecet
parmezán
Olajban kicsit megpirítani a hagymát, majd hozzáadni a sárgarépát és a fokhagymát. 1-2 percig együtt pirítani, majd a paradicsomot beletenni. Fűszerekkel ízesíteni és kb. fél órát főzni. Zöldséglevet és a lencsét hozzáaadni, majd még kb. 20 percet főzni . Balzsamecettel és parmezánnal tálalni.
Barcelonában a Crema Canela étteremben (http://www.lacremacanela.com/ ) ez az étel évek óta szerepel az étlapon. Itthon is sűrűn elkészítem, de nem csak tonhalból, hanem óriás laposhalból és rákból is.
Hozzávalók:
kb. 20 dkg friss tonhal kisebb darabokra vágva
1 EK világos szójaszósz (light soy sauce)
1 TK szezámolaj
16 db tavaszi tekercs tészta (12x12cm)
kínai édes chili szósz (vagy erős chili szósz)
Halat szójaszószban és szézámolajban 1 órát pácolni majd szárazra törölni. Tésztába úgy becsomagolni, mintha hortobágyi palacsintát készítenénk. Forró olajban 1-2 perc alatt megsütni. Szósszal tálalni.
Rákos változatnál a rákot kis sóval és citromlével pácolni. Majd ugyanúgy becsomagolni, mint a tonhalat.