Mittwoch, 30. Dezember 2009

Karácsonyi menüsor - Leves - Pezsgőleves











Hozzávalók:

3,5 dl zöldséglé
4 dl pezsgő
2,5 dl tejszín
3 tojássárgája
só, bors, Worcester szósz
cukor
2 szelet toast kenyér
2  EK vaj
2 EK olaj
4  EK petrezselyem

Zöldséglevet 2,5 dl pezsgővel felfőzni. 1,5 dl tejszínt a 3  tojássárgájával összekeverni. Kevés forró levest beletenni, majd ezt a levesbe keverni. Ezutan mar nem szabad főzni. Sóval, borssal, Worcester szósszal es pici cukorral izesíteni.
Toast-okból 4 karacsonyfa mintát kivágni, majd az olaj-vaj keverékben mindkét oldalán aranybarnára sütni. 1 dl tejszínt keményre felverni es a  1,5 dl pezsgővel együtt a levesbe keverni, ha kell utána izesíteni. Levest tányérokba tenni, rá a toastokat és végül petrezselyemmel megszórni.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails