Hozzávalók:
3,5 dl zöldséglé
4 dl pezsgő
2,5 dl tejszín
3 tojássárgája
só, bors, Worcester szósz
cukor
2 szelet toast kenyér
2 EK vaj
2 EK olaj
4 EK petrezselyem
Zöldséglevet 2,5 dl pezsgővel felfőzni. 1,5 dl tejszínt a 3 tojássárgájával összekeverni. Kevés forró levest beletenni, majd ezt a levesbe keverni. Ezutan mar nem szabad főzni. Sóval, borssal, Worcester szósszal es pici cukorral izesíteni.
Toast-okból 4 karacsonyfa mintát kivágni, majd az olaj-vaj keverékben mindkét oldalán aranybarnára sütni. 1 dl tejszínt keményre felverni es a 1,5 dl pezsgővel együtt a levesbe keverni, ha kell utána izesíteni. Levest tányérokba tenni, rá a toastokat és végül petrezselyemmel megszórni.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen