1986-ban a Százéves étteremben ettük ezt az ételt. Igaz, az asztalunknál készült, de megkértem a pincért írja le a receptet. Kezében a vendégkönyvvel tért vissza. Cserébe amíg ő elkészül a recepttel, addig én is írjak pár sort. Előttem Yoko Ono bejegyzése volt, éppen akkor tartott Budepesten koncertet. Sajnáltam, mert egy órával előbb még ott ebédelt!
Hozzávalók:
60 dkg sertésszűz csíkokra vágva
10 dkg füstölt szalonna kockákra vágva
15 dkg házi kolbász karikára vágva
1 hagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
2 parprika kockákra vágva
2 paradicsom kockákra vágva
só, bors
1 EK pirospaprika por
fehérbor
Szalonnának a kisült zsírjában megpirítani a hagymát és a fokhagymát. 1-2 percre hozzáadni a sertésszüzet és a kolbászt. Sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezni. Beletenni a paprikát, paradicsomot és fehérborral megöntözni. 20 percig párolni.
Az étteremben juhtúrós galuskával tálalták. Ezek az ízek mindig hazarepítenek gondolatban.
Montag, 26. April 2010
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen