Samstag, 10. April 2010

Narancsos-petreszelymes krumplipüré

Kéte éve lányom az Erasmus progam keretén belül lehetőséget kapott, hogy Németországban, Tübingenben tanuljon 3 hónapig. Régi ismrőseinknél lakott, akiktől születésnapjára Frank Buchholz: SIMPLE DISHES című könyvét kapta. Ebből készült ez az étel is. Mi sült csirkével ettük, nagyon finom volt.

Hozzávalók:

1kg főzni való burgonya, héjában főzve, hámozva, burgonyanyomóval átnyomva
reszelt szerecsendió
20 dkg vaj
1,5 dl forró tej

1 narancs ( nem kezelt ) reszelt héja
5 dkg vaj
2 EK Grand Marnier vagy valami más narancslikör
1 dl fehérbor
2 dl tejszin
frissen örölt bors, só
petrezselyem kicsit nagyobbra vágva
pici örőlt fahéj

Az összetört burgonyát szerecsendióval és vajdarabokkal simára keverni. Apránként nagyon forró tejjel összekeverni. Narancshéjat vajban kicsit megpiriítani, majd likörrel és a borral felönteni. Kicsit elfőzni, petrezselymet beletenni és botmixerrel pürésíteni. Sóval, borssal, fahéjjal ízesíteni. Ezt összekeverni a burgonyával. Azonnal tálalni.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails