Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé kb. 3 cm-es kockákra vágva
1 kg zöldspárga
2 EK vaj
0,75 dl tej
1 EK liszt
1 tojássárgája
frissen őrölt bors, só
1/2 dl tejföl
1 tojássárgája
Spárga fás részét letörni és forró sós vizben al dentére fözni. Levéből fél decit féretenni. Csirke kockákat 1 EK vajon kicsit megsütni. Kivenni és a helyére a maradék vajat felforrósítani és benne a lisztet zsemleszinűre pirítani. Apránként felönteni tejjel és a spárga főzővízével. Sóval, borssal izesíteni, majd pár percig főzni. Csirkét és a 4 cm-esre vágott spárgát visszatenni. Tejfölt összekevereni a tojássárgájával, és a spárgás csirkébe keverni. Tovább már nem szabad főzni.
Montag, 10. Mai 2010
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen