Dienstag, 6. April 2010

Eper-bazsalikom krém

Tudom, hogy otthon még egy kicsit odébb van az eperszezon, de itt Spanyolországban már roskadozik a piac az epertől. Ezért egy újabb epres desszeretet készítettem.

Hozzávalók:

4 zselatin lap
1/2 csokor bazsalikom
3 dl vaniliás joghurt
2 dl philadelphia sajt
50 dkg eper
2,5 dl tejszín
7,5 dkg cukor

Zselatint 10 percig vízbe tenni. Bazsalikomból díszítésre pár levelet félretenni. Többit joghurttal turmixolni és a philadelphia sajttal összekeverni. Zselatint leirás szerint elkésziteni, majd a joghurtba keverni. 10 percre hűtőbe tenni. Epret (pár szem kivételével) apróra vágni, tejszínt 1 EK cukorral kemény habbá verni. Maradék cukrot, joghurtot és a tejszínt összekeverni. Poharakba felváltva epret és krémet tenni. 4-5 órára hütőbe tenni. Tálaláskor eperrel és bazsalikom levelekkel díszíteni.

1 Kommentar:

Related Posts with Thumbnails