Freitag, 2. April 2010

Csirke zöldspárgával sütve

Hozzávalók:

4 csirkemell filé
3 dl tejföl
4 szelet főtt sonka
4 szelet emmentáli sajt
1/2 kg friss zöldspárga ( vagy konzerves)
4 koktél paradicsom felezve
2 EK olivaolaj
só, bors, paprikapor
friss vagy szárított rozmaring, bazsalikom, kakukkfű apróra vágva


Csirkét sózni, borsozni. Olajban kicsit átsütni, majd kivenni. Sült zsirt kis vizzel felönteni és a csirkére locsolni. Tejfölt füszerekkel, sóval, borssal és paprikával összekeverni. Spárgát citromos, cukros, sós vizben  5-7 perc alatt majdnem készre főzni. (Zöldspárgát nem kell pucolni csak a fás részet letörni.)  Csirkét tüzálló tálba tenni 1dl fűszeres  tejföllel megkenni. Egy - egy szelet sonkát rátenni, majd a maradék tejfölt ráönteni. Spárgát rátenni, majd sajttal befedni. Paradicsom felekkel disziteni. 200 fokra előmelegitett sütőben 45-50 percig sütni.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails