Donnerstag, 15. April 2010

Olaszos lencseleves

Még az elmúlt évben láttam meg Dolce Vita  oldalán ezt a receptet. Azóta nálunk már nem is készül hagyományosan lencseleves.
Annyit változtattam rajta, hogy víz helyett zöldéglevet tettem bele.

Hozzávalók:

400 gr konzervlencse lecsöpögtetve
3 szál sárgarépa apró kockára vágva
1 hagyma apróra kockákra vágva
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
4 friss paradicsom kisebb kockára vágva
kakukkfű, zsálya, oregáno
só, frissen őrölt bors
5 dl zöldséglé
balzsamecet
parmezán

Olajban kicsit megpirítani a hagymát, majd hozzáadni a sárgarépát és a fokhagymát. 1-2 percig együtt pirítani, majd a paradicsomot beletenni. Fűszerekkel ízesíteni és kb. fél órát főzni. Zöldséglevet és a lencsét hozzáaadni, majd még kb. 20 percet főzni . Balzsamecettel és parmezánnal tálalni.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails