Hozzávalók:
Rák burgonya kabátban:
rák pucolva, belezve (farka meghagyva)
nagy burgonya
olaj a sütéshez
Burgonyát hámozni és egy ehhez való szerszámmal spagettit késziteni, vagy a burgonyából spagetti vékonyságú csíkokat vágni. Ezzel a rákot betekerni és forró olajban ropogósra és aranybarnára sütni. Ekkor pálckára húzni.
Sült kagyló:
sűrű bechamel mártás
tojás
zsemlemorsza
Kagylót tisztítani (leírás a kagyló Niki módra receptnél), forró vízbe tenni, majd lefedni. Addig főzni, míg a kagylók kinyílnak. Húsát kivenni, apróra vágni, majd a sűrű bechamellel összekeverni. Ezt a kagyló héj felekbe tenni, és fél órára hűtőbe rakni. Majd tojásba és zsemlemorzsába forgatni. Bő, forró olajban kisütni.
Panírozott rák:
rák pucolva, belezve (farka meghagyva)
liszt
tojás
zsemlemorzsa
Rákot panírozni, forró olajban kisütni, majd pálcikára húzni.
Dienstag, 6. April 2010
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen