Dienstag, 6. April 2010

Rák és kagyló bundában

Hozzávalók:

Rák burgonya kabátban:
rák pucolva, belezve (farka meghagyva)
nagy burgonya
olaj a sütéshez

Burgonyát hámozni és egy ehhez való szerszámmal spagettit késziteni, vagy a burgonyából spagetti vékonyságú csíkokat vágni. Ezzel a rákot betekerni és forró olajban ropogósra és aranybarnára sütni. Ekkor pálckára húzni.

Sült kagyló:
sűrű bechamel mártás
tojás
zsemlemorsza

Kagylót  tisztítani (leírás a kagyló Niki módra receptnél), forró vízbe tenni, majd lefedni. Addig főzni, míg a kagylók kinyílnak. Húsát kivenni, apróra vágni, majd a sűrű bechamellel összekeverni. Ezt a kagyló héj felekbe tenni, és fél órára hűtőbe rakni. Majd tojásba és zsemlemorzsába  forgatni. Bő, forró olajban kisütni.

Panírozott rák:
rák pucolva, belezve (farka meghagyva)
liszt
tojás
zsemlemorzsa

Rákot panírozni, forró olajban kisütni, majd pálcikára húzni.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails