Hozzávalók:
40 dkg eper
2 tojás
3 EK porcukor
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
2 EK narancslikör
2 dl friss narancslé (vagy rebarbara)
16 dkg babapiskóta kicsit összetörve
Tojásokat szétválasztani. Tojassárgáját porcukorral vízgőz felett habosra keverni. Ezt összekeverni a mascarponéval, majd óvatosan belekeverni a félig felvert tejszínt. Narancslikörrel izesíteni. Pár epret félretenni, a többit apróra vágni. 4 pohárba (vagy egy tálba) kevés krémet tenni, majd a narancslébe mártott babapiskotát. Erre jön az apróra vágott eper, végül a maradék krémmel befedni. Tetejét eperrel disziteni.
Alfons Schubeck receptje
Freitag, 2. April 2010
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Nagyon finom lett, bár kicsit módosítottam a recepten, beletettem a tojás fehérjét felverve és kicsit több cukrot. Még papa is evett belőle (kétszer is), pedig eddig semmit nem volt hajlandó megkóstolni, amiben Mascarpone van... Dodó
AntwortenLöschen