A versenyek és az edzőtáborok miatt nagyon nehéz az ünnepeket megtartani. Igy húsvétra is ez a jellemző. Férjem ma jött haza Sevilllából, de holnap már Luxemburgba utazik egy másik versenyre. Igy ma az iberiai sonka mellett, szöuli tojás és kalács nyuszik (amiket csak fantáziával lehet felismerni, viszont nagyon finom) készültek.
Recept: http://limarapeksege.blogspot.com/2010/03/nyuszi-kalacsbol.html
Itt látható, hogy mi a különbség egy profi és egy amatör között!!!
Szöuli tojás
Hozzávalók:
Tojás
8 tojás főtt tojás
3,5 dl gyümölcs ecet
3,5 dl viz
1 EK cukor
3 EK só
1/2 EK curry por
3 chili paprika, magok kiszedve
3 dkg gyömbér hámozva, csíkokra vágva
Mártás
2 EK édes chili szósz
1 KK szézámolaj
1-2 TK citromlé
1 EK cukor
apróra vágott koriander vagy petrezselyem
frissen őrőlt bors, só
Tojáshoz - ecetet, vizet, cukrot, sót, curry port felforralni és addig főzni, míg a cukor és a só felolvad. Tojást, chilit, gyömbért üvegbe tenni és az átszűrt ecetes levet ráönteni. Lefedni és egy napig állni hagyni.
Mártáshoz - édes chili szószt, szézámolajat, citromlét, cukrot összekeverni majd sóval, borssal ízesíteni.
Mártást a tojás mellé tálalni.
Én elkészítettem fürjtojásokból is, abba a chilit karikákra vágtam. Ezt csak azoknak ajánlom, akik szeretik a csipőset!!!
Spanyolországban nem lehet tipikus húsvéti ételekről beszélni, mert régiónként változnak. Édességek közül majdnem mindenhol lehet torrijat kapni. Ez kenyérrel készült édes péksütemény, ami nagyon hasonlít a magyar bundás kenyérre vagy a német " Arme" Ritter-re.
http://www.youtube.com/watch?v=PCdy4vmqw
Katalóniára a La Mona de Pascua mandulás sütemény a jellemző.
http://www.youtube.com/watch?v=WJpF72kzTb4
Sonntag, 4. April 2010
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Szerintem nagyon is helyesek a nyuszkók! :)) A tojás meg igazán különleges, még nem is hallottam róla! :)
AntwortenLöschen