Donnerstag, 22. April 2010

Sült édeskömény gambassal



























Hozzávalók:

2 édeskömény, tisztítva, szeletekre vágva

12 nyers gambas pucolva, belezve
2 gered fokhagyma egészben
1 zöldcitrom
5 dkg parmezán sajt vékonyra gyalulva
balzsamecet szirup
2 EK vaj
    2 EK olaj
     só, frissen őrölt bors


Vajat felforrosítani, édesköményt benne megsütni. Sóval, borssal izesíteni. Rákot forró olajban a fokhagymával 1-2 perc alatt megsütni. Közben sóval, borssal és citromlével izesíteni.  Édesköményt tányérra tenni, rá a gambast, parmezánt. Végül édeskőmény vágott levelével megszórni és balzsamecet sziruppal meglocsolni.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails