Donnerstag, 26. September 2013

Spagetti kókusztejjel, citromfűvel és garnélával



















Hozzávalók:

1/2 csokor petrezselyem
  8  bazsalikomlevél
  3 citromfű 
  1 gerezd fokhagyma
3 EK olivaolaj
  1 nagy doboz paradicsom
16 darab nagy nyers garnéla tisztitva, belezve
  1 chili apróra vágva
1/8 l kókusztej
     só, bors
     kinai  édes-erős szósz
     frissen őrölt bors
1/2 kg spagetti

Bazsalikomot, petrezselymet nem túl apróra vágni.  Citromfűvet hosszában bevágni,  fokhagymát apróra vágni. Olivaolajat felforrósítani, fokhagymát benne kicsit megsütni.  Paradicsomot, chilit, citromfűvet, kókusztejet beletenni és alacsony hőfokon kb. 10 percig  főzni. Utána petrezselymet, bazsalikomot, sót, borst és a kinai szószt hozzáadni. Kicsit összefőzni majd kivenni a citromfűvet. Garnélákat rószaszinűre sütni és hozzáadni. A kifőzőt tésztát rögtön a mártásba keverni.

Alfred Biolek recept módosítva

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails