Mittwoch, 28. April 2010

Pangasius halfilé garnélarákkal és bazsalikomos gombaraguval

Otthon a kedvenc halam a fogas volt. Sajnos Spanyolországban nem lehet kapni, de bátyám tanácsára helyettesitettem pangasius halfilével.
Háromféleképpen is kipróbáltam: Sörös tésztában sütve, alufóliában sütőben sütve - burgonyával, paradicsommal, paprikával, rozmaringgal - illetve az alábbi recept alapján.

Hozzávalók:

60 dkg pangasius halfilé
5 dkg vaj
12 garnélarák
1/2 dl száraz fehérbor
1 dl tejszín
1 kis fej hagyma finomra vágva
20 dkg gomba szeletelve
citromlé
bors, só
bazsalikom
liszt

Filét sózni, borsozni, lisztben megforgatni. Kevés olajon megsütni az egyik oldalát, majd megfordítva citromlével, fehérborral készre párolni Hagymát kis vajban megüvegesíteni, hozzáadni a szeletelt gombát, bazsalikomot. Sózni, borsozni. kevés liszttel megszórni. Fehérborral, tejszínnel izesíteni. Garnélarákot rózsaszínűre sütni. Filét garnélarákkal és gombaraguval tálalni.
Lehet hozzá még vajban párolt burgonyát és brokkolit is tálalni.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails