Dienstag, 20. April 2010

Búzadara szuflé (VKF felhívásra)

Hozzávalók:

2,5 dl tej
8 dkg búzadara
3-4 EK cukor
1 vaníliás cukor
1/4 TK fahéj
1,5 dl joghurt
1 tojás
1 EK zöldcitrom reszelt héja
2 EK zöldcitrom leve
2 tojásfehérje kemény habbá verve
vaj

Tejet felfőzni, darát, cukrot, vaníliás cukrot és a fahéjat beletenni. Állandó keverés mellett egy sűrű kását főzni. Levenni a tűzről, tojással, joghurttal, citrom reszelt héjával és a levével összekeverni. Amikor kihült, a felvert tojásfehérjét óvatosan belekeverni. 4 kicsi vagy egy nagyobb kivajazott formába tenni és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütni. Végül porcukorral megszórni.

Lehet őszibarack (vagy más gyümölcsből) készült szósszal tálalni. Pl. 1 doboz őszibarackot leszűrni, kicsit feldarabolni. 1 dl lével turmixolni. Szufléhoz tálalni.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails