Samstag, 24. April 2010

Zöldspárgás ételek

A tavasz egyik biztos jele, hogy itt van a spárga szezon! Ime néhány jó recept, amit spárgából el lehet készíteni:

Sült spárga serrano sonkával



Hozzávalók:

kb. 50 dkg zöld spárga (16 db)
2 paradicsom, héja lehúzva, kockákra vágva
1 EK fehérborecet
1 EK balzsameecet
4 EK olivaolaj
só, frissen őrölt bors
16 szelet serrano vagy pármai sonka
1 EK vaj

Spárga fás részét letörni, majd forró sós vízben kb. 3 percig főzni. Jól lecsöpögtetni. Ecetből, sóból, borsból, olajból vinaigrettet készíteni, és összekeverni a paradicsommal. Spárgákat sonkába tekerni. Vajat felforrósítani és benne kb. 2 percig sütni. Paradicsommal tálalni.

Spárga feta sajttal



Hozzávalók:

50 dkg zöld spárga
2 paprika kockákra vágva
2 paradicsom héja, lehúzva, kockákra vágva
1 dkg feta kockákra vágva
2 EK almaecet
6 EK olivaolaj
só, bors,
kakukkfű

Spárga fás részét letörni, forró sós vízben 3 percig főzni, lecsöpögtetni. Ecetből, olajból, sóból, borsból vinaigrettet készíteni. Paradicsomot, paprikát, kakukkfüvet és a fetát beleforgatni. Spárgára tenni.

Spárga retekkel



Hozzávalók:

50 dkg spárga
1 csokor retek csíkokra vágva
só, bors
3 dkg vaj
1 TK cukor

Spárga fás részét letörni, forró sós vízben 3 percig főzni, lecsöpögtetni. Ferdén kb. 5 cm-es darabokra vágni.
Vajat felforrósítani, cukorral megszórni, majd 1,5 dl vízzel felönteni. Kicsit elfőzni. Spárgát pár percig beleforgatni. Sóval, borssal megszórni és tálalás előtt a  retket hozzáadni.

1 Kommentar:

Related Posts with Thumbnails