A tavasz egyik biztos jele, hogy itt van a spárga szezon! Ime néhány jó recept, amit spárgából el lehet készíteni:
Sült spárga serrano sonkával
Hozzávalók:
kb. 50 dkg zöld spárga (16 db)
2 paradicsom, héja lehúzva, kockákra vágva
1 EK fehérborecet
1 EK balzsameecet
4 EK olivaolaj
só, frissen őrölt bors
16 szelet serrano vagy pármai sonka
1 EK vaj
Spárga fás részét letörni, majd forró sós vízben kb. 3 percig főzni. Jól lecsöpögtetni. Ecetből, sóból, borsból, olajból vinaigrettet készíteni, és összekeverni a paradicsommal. Spárgákat sonkába tekerni. Vajat felforrósítani és benne kb. 2 percig sütni. Paradicsommal tálalni.
Spárga feta sajttal
Hozzávalók:
50 dkg zöld spárga
2 paprika kockákra vágva
2 paradicsom héja, lehúzva, kockákra vágva
1 dkg feta kockákra vágva
2 EK almaecet
6 EK olivaolaj
só, bors,
kakukkfű
Spárga fás részét letörni, forró sós vízben 3 percig főzni, lecsöpögtetni. Ecetből, olajból, sóból, borsból vinaigrettet készíteni. Paradicsomot, paprikát, kakukkfüvet és a fetát beleforgatni. Spárgára tenni.
Spárga retekkel
Hozzávalók:
50 dkg spárga
1 csokor retek csíkokra vágva
só, bors
3 dkg vaj
1 TK cukor
Spárga fás részét letörni, forró sós vízben 3 percig főzni, lecsöpögtetni. Ferdén kb. 5 cm-es darabokra vágni.
Vajat felforrósítani, cukorral megszórni, majd 1,5 dl vízzel felönteni. Kicsit elfőzni. Spárgát pár percig beleforgatni. Sóval, borssal megszórni és tálalás előtt a retket hozzáadni.
A sonkás változatot kipróbáltuk, nagyon finom!
AntwortenLöschen