Mittwoch, 28. April 2010

Spagetti kagylóval, sonkával és chilivel

Hozzávalók:

50 dkg spagetti al dente-re főzve
2-3 EK olivaolaj
10 dkg serrano sonka kockákra vágva
1 fokhagyma apróra vágva
1-2  friss chili vékony karikákra vágva (lehet szárított is)
70 dkg kagyló vénuszkagyló (én tallarinából készítettem)
2 pohár száraz fehérbor
fél csokor petrezselyem felvágva (nem apróra)
só, frissen őrölt bors

Olajban a sonkát aranybarnára sütni. Fokhagymát, chilit beletenni és 1 percig pirítani. Összekeverni vele a kagylót és felönteni borral. Magas hőfokon, pár percig főzni, míg a kagylók kinyílnak. Végül a tésztát összekeverni petrezselyemmel, kagylóval és a maradék lével meglocsolni. (Jamie Oliver receptje alapján)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails