Hozzávalók:
50 dkg spagetti al dente-re főzve
2-3 EK olivaolaj
10 dkg serrano sonka kockákra vágva
1 fokhagyma apróra vágva
1-2 friss chili vékony karikákra vágva (lehet szárított is)
70 dkg kagyló vénuszkagyló (én tallarinából készítettem)
2 pohár száraz fehérbor
fél csokor petrezselyem felvágva (nem apróra)
só, frissen őrölt bors
Olajban a sonkát aranybarnára sütni. Fokhagymát, chilit beletenni és 1 percig pirítani. Összekeverni vele a kagylót és felönteni borral. Magas hőfokon, pár percig főzni, míg a kagylók kinyílnak. Végül a tésztát összekeverni petrezselyemmel, kagylóval és a maradék lével meglocsolni. (Jamie Oliver receptje alapján)
Mittwoch, 28. April 2010
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen