A kagylófőzés alapszabálya: Amelyik kagyló főzés előtt nyitva van, azt ki kell dobni, főzes után pedig azokat, amelyek zárva maradtak.
Hozzávalók
3 kg fekete kagyló tisztítva, párszor átmosva
1/2 l húslé
3/4 l fehérbor
2 nagy hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 EK olivaolaj
5 darab paradicsom
1/2 doboz paradicsompüré
1/4 l tejszín
1/8 l tejföl
só, bors, tárkony, pirospaprika, bazsalikom
cayennebors
Hagymát vékony karikákra, foghagymát apró darabokra felvágni és olajban megdiinsztelni. A héjától megtisztított, szeletekre vágott paradicsomot, a paradicsompürét és a fűszereket hozzáadni és rövid ideig tovább párolni. Majd felönteni a húslével és a borral, ezzel együtt 20 percig főzni. Utána belekeverni a tejszínt és a tejfölt, és ezzel felforralni. Ebbe a forró alaplébe beletenni a tisztított, mosott kagylókat és lefedve 5-7 percig főzni. Ez idő alatt ki kell nyílniuk. Friss kenyérrel tálalni.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen