Mittwoch, 21. Juli 2010

Fehér paradicsomleves

Hozzávalók:

1 kg paradicsom apróra vágva
1 hagyma apróra vágva
1 negyed zeller apróra vágva
1 póréhagyma fehér része apróra vágva
2 dl tejszín
2 dl húslé
bazsalikom
olivaolaj
só, fehérbors

Paradicsomot sózni, konyharuhába vagy pelenkába kötni. Hütöben felakasztva kb  24 órára állni hagyni. (alatta egy tállal)  Utána kicsavarni belőle a lét. Zöldségeket olajban dinsztelni, vigyázni, hogy ne kapjon szint. Felönteni tejszínnel, húslével és jól felfőzni. Átszűrni, paradicsomlével összekeverni és sóval borssal izesíteni. Levest bazsalikomlevéllel díszíteni.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails