Barcelonában a Crema Canela étteremben (http://www.lacremacanela.com/ ) ez az étel évek óta szerepel az étlapon. Itthon is sűrűn elkészítem, de nem csak tonhalból, hanem óriás laposhalból és rákból is.
Hozzávalók:
kb. 20 dkg friss tonhal kisebb darabokra vágva
1 EK világos szójaszósz (light soy sauce)
1 TK szezámolaj
16 db tavaszi tekercs tészta (12x12cm)
kínai édes chili szósz (vagy erős chili szósz)
Halat szójaszószban és szézámolajban 1 órát pácolni majd szárazra törölni. Tésztába úgy becsomagolni, mintha hortobágyi palacsintát készítenénk. Forró olajban 1-2 perc alatt megsütni. Szósszal tálalni.
Rákos változatnál a rákot kis sóval és citromlével pácolni. Majd ugyanúgy becsomagolni, mint a tonhalat.
Freitag, 9. April 2010
Tavaszi tekercs tésztában sült tonhal
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen