Donnerstag, 28. Februar 2013

Narancs és eper carpaccio vinaigrettel































Hozzávalók:

4 narancs
1 narancs leve
16 eper
1 ek olivaolaj
1 ek balzsamecet
fahéj
2 dkg barna cukor
menta

Narancsot ugy meghámozni hogy a fehér része ne maradjon a narancson. Epret és a narancsot vékony szeletekre vágni. Jól összekeverni a narancs levét, olajat, ecetet, és a cukrot. A narancsot és az epret tányérra rendezni, meglocsolni a vinaigrattel, megszórni fahéjjal és mentával diszíteni.

Eva Arguiñano

Mittwoch, 27. Februar 2013

Rizskrém dióval



















Hozzávalók:

1 1/2 tej
7,5 rizotto rizs
12,5 dkg cukor
1 fahéjrúd
1/2 citrom héja
1 szegfűszeg
 egy marék dió

A tejet  fahéjjal, citrom héjával és a szegfűszeggel felforralni. Átszürni és belekeverni rizst. Alacsony hőfokon puhulásig főzni majd hozzáadni a cukrot. Utána addig mixelni mig krémes állagú lesz. Poharakba elosztani és a tetejére darabos diót szórni.

Sonntag, 24. Februar 2013

Langyos vanília leves sült eperrel
























Hozzávalók:

12 eper
6 tojássárgája
2 tojás
3 dl tej
3 dl tejszin
15 dkg cukor
15 dkg zsemlemorzsa
10 dkg liszt
1 vaníliarúd 
2 ek vaj

A vanília magjait kikaparni. Tejet, tejszint, 12 dkg cukrot, vanília magjait és a vanília rúdat felforralni. Levenni a tűzről. A tojássárgákat összekeverni és folyamatos keverve hozzáönteni a forró tejet.  Alacsony hőfokon mégegyszer felmelegíteni. A levest  utána átszürni. A maradék cukrot összekeverni zsemlemorzsával, a tojásokat felverni. Epret panirozni és a vajban ropogósra sütni. A vanília leves mellé tálalni.

Steffen Hanssler

Samstag, 23. Februar 2013

Csirkemell és garnélarák curry mártással és tagliatellével


















Hozzávalók:

40 dkg csirkemellfilé
12 nyers tisztított garnélarák
40 dkg tagliatelle
1  nagy vagy két kicsi cukkini
1 nagy kaliforniai paprika
15 dkg friss ananász kockára vágva
2 ek currypor
3 dl tejfől
1 dl csirkelé
frissen örőlt bors, só
4 ek olivaolaj 

Filét csíkokra, cukkinit és a paprikát kis kockákra vágni. Olajban először megsütni a csirkemellcsíkokat majd a rákot. Tányérra szedni és sózni, borsozni  Cukkinit, paprikát és az ananászt együtt sütni és azokat is kivenni a serpenyőből. A csirkelét, tejfölt és a curryt felmelegíteni de nem forralni. Visszatenni a sült hozzávalókat és taglietellével tálalni.

Freitag, 22. Februar 2013

Poffertjes




















Az eredeti holland poffertjes hajdina lisztből, búzalisztből, élesztőből készül. Most a sütőporos  változatát készitettem el. Hollandiában eltöltött évek alatt vettem ezt poffertjes sütőt, de  palacsintasütőben is süthető.

3 tojás
pici só
5 dkg cukor
1,5 dl tej
1 vaniliás cukor
2 th sütőpor
25 dkg liszt
porcukor 
olaj 

Tojást, cukrot, vaniliás cukrot és a sót kézi mixerrel krémesre keverni. Felváltva belekeverni 20 dkg lisztet és a tejet. Kb. 15 percig állni hagyni. 5 dkg lisztet összekeverni a sütőporral  és belekeverni a tésztába. Poffertjes sütőt olajjal bekennni és egy-egy  teáskanál tésztát beletenni. Mindkét oldalát közepes hőfokon aranybarnára sütni.  Még melegen megszórni porcukorral. 

Samstag, 16. Februar 2013

Narancs görög joghurttal és szegfűszeges mézzel



















Hozzávalók:

2 bio narancs
4 narancs
1 ek méz
2 szegfűszeg
4 ek görög joghurt

A bio narancs héját lereszelni és a levét kinyomni. A többi narancsot úgy kell meghámozni hogy a fehér része ne maradjon rajta. Keresztbe vékonyra szeletelni és tányérokra elosztani. A narancs levét, fele narancs héját, mézet és a szegfűszeget sziruposra főzni. Szegfűszeget kivenni és a szirupot a narancsra locsolni.  1-1 ek joghurtot tenni rá és megszórni a maradék narancs héjával.

Pi-mal-Butter blog receptje alapján

Sütőben sült burgonya céklával és fűszeres kecskesajtkrémmel



















Hozzávalók:


50 dkg főtt cékla
1 kg burgonya
4 ek olivaolaj
tengeri só, frissen őrölt bors
3 ág rozmaring
3 ág kakukkfű
kis csokor petrezselyem
10 dkg olivabogyó
25 dkg görög joghurt
10 dkg kecskesajtkrém
kevés citromlé


Sütőt 200 fokra előmelegiteni. Burgonyát hámozni nagyságtól függöen felezni vagy negyedelni. Céklát hasábogra vágni és egy tűzálló tálba elosztani. Meglocsolni az olajjal,  sózni, borsozni és 40-45 percig sütni. Fűszereket apróra vágni és 2 evőkanállal félretenni. Az utolsó 15 percben a burgonyás céklához adni az olivabogyót és a fűszereket. Joghurtot összekeverni a kecskesajttal,  a maradék fűszerekkel, sóval, borssal és a citromlével. A zöldségek tetejére vagy mellé tálalni.

Lecker.de

Születésnapi csokitorta sütés nélkül



















Steffi lányom születésnapjára  készült ez a torta, a receptet  citromhab blogján találtam. 
 
Hozzávalók: 18 cm-es kapcsos tortaformához

Tészta:

8 dkg  darált háztartási keksz
4 dkg  darált dió
1 dkg kakaó
2 dkg olvasztott vaj
6 dkg porcukor
1 tk rum
2-3 ek tej

Csokikrém:

20 dkg étcsokoládé
3,5 dl tejszin
3 dkg cukor
3 dkg vaj
1 kk vaníliakivonat

A tortagyűrűt tálra tenni, alja nélkül. Tésztához a hozzávalókat összegyúrni és kézzel benyomkodni a gyűrű belső részébe. Csokoládét 1,5 dl tejszinnel, cukorral, vajjal és a vaníliakivonattal felmelegiteni, majd langyosra hűteni. 2 dl tejszint kemény habbá verni és hozzáönteni az olvasztott csokoládét. Habverővel alaposan összekeverni és a tésztára simítani. 1-2 órára hűtőbe tenni. Tetejét tetszés szerint dísziteni. 

Spagetti Napoletana

























Hozzávalók:

2 ek olivaolaj
2 hagyma apró kockára vágva
2 poréhagyma vékony  karikára vágva
2 fokhagyma gerezd apróra vágva
pici cukor
40 dkg koktél paradicsom felezve
4 dl szárasz fehérbor
1  nagy csokor bazsalikom
4  dl paradicsomszósz
4 dl tejszin
só, frissen örőlt bors
60 dkg spagetti

A hagymát kevés olajban dinsztelni, hozzáadni  először a porét majd a fokhagymát. Pici cukorral karamellizálni és beletenni a paradicsomot. Borral felönteni, sózni, borsozni. Hozzáadni a paradicsomszószt és belekeverni a tejszint. Spagettit sós vízben  al dentére főzni. Összekeverni a paradicsommal és megszórni az apróra vágott bazsalikommal.

Frank Rosin recept




Montag, 11. Februar 2013

Francia hagymaleves























Hozzávalók:

5 dkg vaj
3/4 kiló hagyma vékony karikára vágva
8 dl húslé
2 dl száraz fehérbor
1 1/2 ek liszt
só, bors, cayenne bors
2-3 ág friss kakukkfű vagy szárított
baquette
reszelt gruyére vagy emmentáli sajt


Vajat felolvasztani és hozzáadni a hagymát és a fűszereket.  Kb. 20 alatt aranybarnára párolni majd megszórni liszttel és összekavarni. Beleönteni a bort és nagy lángon 5-6 percig főzni. Hozzáaadni a húslét és közepes lángon készre főzni. Baquettet szeletekre vágni, megszórni sajttal és  forró grillsütőben a sajtot  ráolvasztani. A leves mellé tálalni.



Savoyarde borjúszelet



















Hozzávalók:


4 borjúszelet ( 2 cm vastagságú és zsírjától megtisztitva)
4 szelet ibériai, pármai vagy schwarzwaldi sonka
5 dkg vaj
1 dl száraz vermut
10 dkg reszelt gruyére sajt
besamel mártás
só, bors, pirospaprika

A vajat serpenyőben közepes lángon felforrósítani. Beletenni a hússzeleteket és oldalanként (vastagságtól függően) 4-5 percig sütni. Tűzálló tálba tenni, sózni, borsozni.  A serpenyőbe önteni a vermutot és 1-2 percig nagy lángon főzni majd ráönteni a hússzeletekre. A húszeletekre tenni egy-egy szelet sonkát és a besamel mártást. Megszórni reszelt sajttal és pirospaprikával meghinteni. 200 fokra előmelegitett sütöben addig sütni mig a sajt elolvad.

Sonntag, 10. Februar 2013

Paradicsomos avocádo tatár fétával



















4 paradicsom 
1 avocádo hámozva magja kiszedve
10 dkg féta
2 újhagyma apróra vágva
2  zöldcitrom leve
2 ek olivaolaj
 só, bors
 bazsalikom tépkedett levelei


Paradicsom tetejét X alakban bevágni, pár másodpercre forró vizbe utána jeges vizbe tenni. Igy könnyedén lejön a héja. Paradicsomot, avocádot, fétát apró kockára vágni. Az avocádot meglocsolni citrommal. Az összes hozzávalót összekeverni és hidegre tenni.  Tálalás előtt kanalakra halmozni vagy endívia (cikoria) levelekbe tölteni.

Sült padlizsán parmezánnal


















Hozzávalók:

padlizsán
parmezán forgács
tengeri só
olaj


Padlizsánt vékonyra gyalulni és közepesen forró olajban megsütni. Konyhai papriron leitatni róla az olajat, sózni  és parmezán forgáccsal megszórni.

Samstag, 9. Februar 2013

Wasabis cukkinikrémleves sült garnélarákkal























8 garnélarák pucolva, belezve
2 nagy vagy 4 kicsi cukkini
1 hagyma apróra vágva
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
4 dl tejszin 
6 dl zöldséglé
1 dl száraz  fehérbor
1 ek wasabi paszta ( lehet több is kevesebb is)
1 ág rozmaring
1 gerezd fokhagyma egészben
olivaolaj 
só, frissen örőlt bors

Cukkinit hámozni és kockákra vágni. Kevés olajban a hagymát, fokhagymát  és a cukkinit dinsztelni. Fehérborral felönteni és a felére elfőzni. Hozzáadni a zöldséglét és a tejszint és még pár percig tovább fözni. A levest sóval, borssal ízesiteni és mixelni. Garnélarákot sózni, borsozni és kevés olajban a rozmaringgal és a fokhagymával rózsaszinüre sütni. A levest a wasabival mégegyszer mixelni és a sült garnélával tálalni.

essen&trinken



Édesburgonya sütőtök módra


















Hozzávalók:

édesburgonya
cukor

A sütöt 200 fokra előmelegiteni. Az édesburgonyát mosni és vastag szeletekre vágni. Cukorral megszórni és15-20 percig sütni. Megforditani és további 10-15 percig sütni. 


Mozzarellás paradicsomsaláta garnélarákkal

















Hozzávalók: 

4 paradicsom karikára vágva 
2 mozzarella  szeletelve
12 főtt garnélarák
7 ek olivaolaj
3 ek fehér balsamico ecet
petrezselyem apróra vágva


Ecetet sóval összekeverni. Folyamatos keverés mellett hozzáadni az olajat, majd a petrezselymet. Paradicsomot és a mozzarellát felváltva tányérra rendezni. Rátenni a garnélarákot és a vinagrettel meglocsolni.

Freitag, 8. Februar 2013

Rozmaringos őszibarack muffin fenyőmaggal


















Hozzávalók:

2 tojás
15 dkg liszt
15 dkg cukor
5 dkg polenta
1 tk sütöpor
8 ek olivaolaj
8 ek friss narancslé
1 citrom leve és reszelt héja
1 ek apróra vágott rozmaring
2 ek fenyőmag
2 kisebb őszíbarack vékonyra szeletelve
1 1 /2 ek langyos baracklekvár

Tojást, cukrot és a citrom reszelt héját robotgéppel habosra keverni. Olivaolajat, narancslét és a citrom levét alaposan belekeverni. Lisztet, polentát, sütöport és a fele rozmaringot összekeverni.  A tojásos, cukros keverékhez adni és jól összekeverni. Szilikon formákba elosztani , rátenni az őszibarackot, megszórni fenyőmaggal és a maradék rozmaringgal. 200 fokra előmelegitett sütöben kb. 20 percig sütni. Még melegen megkenni a lekvárral és a formában hagyni kihülni.

GU recept

Cikória csőben sütve



















Ezt a receptet még Hollandiából hoztam,  annak idején ott ettem elöször igy elkészitve a cikoriát.


Hozzávalók:

4 vastag cikória
húslé
citromlé
só, bors, szerecsendió
4 szelet főtt sonka
4 szelet Gouda sajt
3 dkg liszt
3 dkg vaj
1/8 dl húslé
1/4 l tej
3 ek tejföl
5 dk reszelt Gouda sajt

A cikóriát húslében alacsony hőfokon  5-6 percjg főzni. Leszürni, citromlével meglocsolni és sóval borssal megszórni. Vajból, lisztből, húsléből, tejfölből és a tejből besamel mártást késziteni amit izesiteni sóval, borssal és szerecsendió-val. Cikóriát kivajazott  tűzálló tálba tenni, ráönteni a besamel mártást és megszórni  sajttal. 200 fokra előmelegitett sütöben kb. 15 percig sütni mig a sajt kicsit megpirul.

Chips tortilla























Hozzávalók:

8 tojás
1 csomag chips (15 dkg)
 pici só
2 ek olivaolaj


Tojaásokat feltörni és pici sóval habosra keverni. Belekeverni a chipset és 1-2 percig állni hagyni. Serpenyőbe az olajat felforrósítani és beleönteni a tojásos chipset. Kb. egy-két perc után tányér segitségével  megfordítani és visszacsúsztatni a serpenyőbe. A másik oldalát még 30-40 mp sütni.

Ferran Adriá recept

Samstag, 19. Januar 2013

Madársaláta burgos sajttal, gránátalmával és bazsalikomos vinaigrettel


















20 dkg madársaláta
2 salottahagyma vékony karikára vágva
1 gránátaalma magjai
6 ek fehér balsamico ecet
7 ek olivaolaj
só, bors pici cukor
12 bazsalikomlevél 
20 mini burgos sajt ( vagy mozzarella)

Salátát mosni és jól lecsepegtetni. Ecetet sóval, borssal és pici cukorral összekeverni. Folyamatos keverés mellett hozzáadni az olajat. A kicsit felvágott bazsalikomot belekeverni és az egészet mixelni. A salátat, mozzarellát gránátalmát és a hagymát  a vinaigrettel összekeverni. Tányérokra rendezni.

Lecker.de

Freitag, 11. Januar 2013

Lazacfilé szójaszósszal, gyömbérrel, újhagymával és szézámmaggal pácolva


















Hozzávalók:

4 db lazacfilé  3-4 cm vastag
4 ek olivaolaj
0,8 dl szójaszósz
3 újhagyma karikára vágva
3 cm gyömbér hámozva és  reszelve 
2 ek szézámolaj
1 ek barnacukor
2 ek piritott szézámmag

Szójaszószt, szézámolajat, szézámmagot, cukrot és a hagymát összekeverni . Beletenni a lazacot és 1 óráig páconi.  Az olajat közepes fokra melegiteni és a lecsöpögtetett lazacot oldalanként 11/2 -11/2 percig sütni. A páclét felmelegiteni és a sült lazacra önteni.

Sonntag, 6. Januar 2013

Roscón de Reyes



















Spanyolországban ezt a süteményt január 6-án a Vízkereszt napján , Reyes Magos (háromkirályok) érkezésekor  fogyasztják.

A kedvenc blogomról készitettem el  a Roscón de Reyes-t , annyi változással hogy a tésztába  azahart (narancsvirág víz) is tettem  és tejszinnel töltöttem meg. A recept itt található meg: limarapeksege 

Samstag, 29. Dezember 2012

Kacsamájjal töltött datolya ribizli-alma chutney-val





















Hozzávalók:

kacsamáj kisebb darabokra vágva
datolya magozva
ribizli-alma chutney

 A friss datolyába májat tenni,  a tetejére meg kávéskanál ribizli-alma chutneyt.
Chutney nagy választékban beszerezhető  Barcelonában is  a Paprika Guormet üzletben. (http://www.paprikagourmet.com/)





Dienstag, 25. Dezember 2012

Hideg cantalup sárgadinnyeleves pomeloval és mentával























Hozzávalók:

1 cantalup dinnye 
1  pomelo vagy grapefriut
2-3  ek cukor
10 levél menta

Dinnyét hámozni, magozni és kockákra vágni.  Cukrot, dinnyét és a mentát összeturmixolni. Pomelot  filézni közben a kicsorgó levét felfogni. A maradék pomeloból kinyomni a levet és a kicsorgó lével együtt hozzákeverni a dinnyéhez. Pár órára hűtőbe tenni és jól lehűteni. Tányérokba elosztani a filéket ráönteni a levest és  mentával diszíteni.

Ferrán Adriá receptje 

Dienstag, 18. Dezember 2012

Tombet


















Hozzávalók:


3 burgonya  hámozva és szeletekre vágva
2 piros szinű paprika kockára vágva
1 padlizsán kockára vágva
5 paradicsom héja nélkül  apró kockára vágva
2 gerezd fokhagyma nagyon apróra vágva
1 dl olivaolaj
só, bors

Padlizsánt kicsit megsózni,  kb. 20 percig állni hagyni majd  konyhai papíron leitatni róla  a nedvességet. Forró olajban egymás után  megsütni a zöldségeket és melegen tartani.  A maradék olajban megpirítani a fokhagymát és hozzáadni a paradicsomot. Sózni, borsozni és lassú tűzön addig főzni mig sűrű lesz. Tányérra burgonya szeleteket tenni arra a zöldségeket majd a paradicsomszószt. 

Ez egy mallorcai zöldséges étel amit lehet halhoz vagy bárányhoz, de önállóan  is fogyasztani.

Donnerstag, 13. Dezember 2012

Karácsonyfa keksz























Hozzávalók:


20 dkg vaj
12 dkg cukor
1 tojássárgája
5 dkg örölt mandula
30 dkg liszt
20 dkg porcukor
1 tojásfehérje
zöld ételfesték


Vajat kockákra vágni és a cukorral, tojássárgájával és a mandulával összedolgozni. Hozzáadni a lisztet és pici sót és tovább gyúrni. Tésztát lelapitani, folpackba csomagolni és 1 órára hűtőbe tenni. Kicsit átgyúrni és lisztezett felületen kb.7 mm vastagságúra kinyújtani.  Karácsonyfa formájú kiszúróval  formákat késziteni belőle és sütőpapirral bélelt sütőlapra tenni . Alulról a második sínen 180 fokra előmelegitett sütőben kb.15 percig sütni. A tojásfehérjét a cukorral picit  habosra verni és bekeverni a zöld ételfestéket. A kihűlt kekszet bekenni vele és rögtön rátenni a díszítést. Lehet ételfesték nélkül is késziteni. 

Mittwoch, 12. Dezember 2012

Citromos keksz



















Hozzávalók:

25 dkg liszt ( 00-ás)
1 tojás ( M )
12,5 dkg szobahőmérsékletű vaj
3 ek citromlé
párr csepp citrom aroma
2 citrom reszelt héja
10 dkg marcipán
1 tk sütöpor
2 ek cukor
pici só


A hozzávalókat összegyúrni és a tésztából tallér vastagságú hengert formázni. Fóliába tekerni és 1 órára hűtőbe tenni. Kb. 4 mm nagyságú szeletekre  vágni. Sütőpapirral bélelt sütőlapra tenni és  180 fokra előmelegitett sütőben kb. 10-12 percig sütni. Közben ellenőrizni, kivülről világosnak belül meg puhának  és nedvesnek kell lennie. Rácsra tenni és hűlni hagyni. Végül porcukorral megszórni.


So isst Italien

Sonntag, 9. Dezember 2012

Lucia karácsonyi keksze



















Hozzávalók:


25 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 csomag vaniliás cukor
25 dkg liszt
10 dkg vaniliás pudingpor

Puha vajat habosra keverni a cukorral és a vaniliás cukorral. Adagonként belekeverni a szitált lisztet és végül a pudigport. Gombócokat formálni belőle.  Süőpapirral kibélelt sütőlapra tenni és villával  kicsit laposra nyomni. 180-200 fokos sütőben kb. 8-12 percig sütni.

Chefkoch.de

Samstag, 8. Dezember 2012

Tonhal tatár





















Hozzávalók:


sushi minőségű vörös tonhal
snidling
dijon mustár
olivaolaj
szójaszósz
zöldcitrom leve
só, bors

1 avocadó
2 ek  tejszin 
1 tk zöldcitromlé

A halat nagyon apró kockára, a snidlinget vékony karikára vágni. Pár szálat félretenni a diszitéshez. A halat, snidlinget és a többi hozzávalót összekeverni majd a hűtőbe tenni.  Avocadó magját kiszedni és a húsát kikaparni. Villával összetörni és tejszinnel, citrommal, sóval és borssal simára keverni. Tálaláskor két kanál segitségével a tatár köré tenni.




Donnerstag, 6. Dezember 2012

Narancsos philadelphiával töltött gyümölcsök


















Hozzávalók:

10 dkg philadelphia
1/2 csésze narancslekvár
16 kisebb gyümölcs (eper, szőllő. szilva,füge, kiwi stb)


A philadelphiát a lekvárral simára keverni és hűtőbe tenni.  A gyümölcsöknek felső részét levágni (ha kell magját kivenni) és a húsát kiszedni. Tálalás előtt megtölteni a narancsos philadephiával és a gyümölcsök levágott részét ráhelyezni.

Freitag, 30. November 2012

Indiai currys lencse tökkel és csirkemellel


















Hozzávalók:

25 dkg hokkaido tök
20 dkg csirkemellfilé
2 salotta hagyma apróra vágva
2 dkg gyömbér apróra vágva
2-3 ek olivaolaj
20 dkg vöröslencse
2-3 tk madras currypor 
7 dl csirkelé
fél citrom leve
1-2 tk méz
10 dkg görög joghurt
friss koriender tetszés szerint

Tököt megmosni, magozni és kisebb kockára vágni. Csirkemellet szintén kb. azonos nagyságú kockára vágni. Forró olajban a gyömbért, hagymát, tököt és a csirkét megdinsztelni.  Lencsét hozzáadni és egy percig együtt dinsztelni. Megszórni curryvel  és felönteni a csirkelével. Alacsony hőfokon kb. 10 percig fözni. Sóval, borssal, citromlével és mézzel izesiteni. Ha kell még curryt adni hozzá. Egy nagy kanál joghurttal tálalni. Izlés szerint korienderrel megszórni.

Johann Lafer

Samstag, 24. November 2012

Bruschetta karamellizált hagymával, kecskesajttal és padron paprikával


















Hozzávalók:

baguette szeletek
20 dkg kecskesajt szeletekre vágva
padron paprika
2 paradicsom karikára  vágva
1 nagy hagyma felezve és vékony szeletelve
2 ek olivaolaj
1 ek cukor
tengeri só
oregánó


Egy evőkanál olajban a hagymát megdinsztelni majd  cukorral karamellizálni. A maradék olajat felforrósitani benne a paprikát megsütni és  tengeri sóval megszórni.  Baguette szeletekrre hagymát, paradicsomot, sajtot és a  paprikát tenni. 200 fokra előmelegitett sütöben kb. 5 percig sütni.  Tálaláskor oregánóval megszórni. 










Sonntag, 18. November 2012

Mézeskalácsos khaki trifle


















Hozzávalók:


2  kis citrom
4 khaki
1 khaki felezve és szeletekre vágva
30 dkg túró (Lidl)
40 dkg vanilia puding
4 ek cukor
10 dkg mézeskalács


A citrom héját vékonyan lehámozni és a levét kinyomni. Négy khakit hámozni a húsát kockára vágni és a citrom héjával, levével közepes hőfokon kb. 5 percig főzni. Hűlni hagyni és  citrom héját kivenni. Túrót, vanilia pudingot  és a cukrot összekeverni. Mézeskalácsot mixerrel apróra zúzni. A túrót, kompotót és a mézeskalácsot felváltva pohárba tenni és khaki szeletekkel diszíteni.

essen&trinken



Samstag, 10. November 2012

Fügés paradicsomsaláta mentával



















Hozzávalók:


1/2 kg kisebb  paradicsom negyedelve
8 füge negyedelve
1 chili magozva, felezve és nagyon apróra vágva

1  bio zöldcitrom
1 narancs
5 ek olivaolaj
1 ek  méz
8 szál menta levelei


Zöldcitrom héját lereszelni. A narancsnak és a citromnak a levét kicsavarni. Összekeverni az olivaolajjal, sóval és a mézzel. Fügét, paradicsomot, mentát  tálra rendezni  és meglocsolni a vinaigrettel.


 Für jeden Tag

Dienstag, 6. November 2012

Krémes görög joghurt édes paradicsom kompóttal




















  

 Hozzávalók:

3 dl tejszin 
11 dkg  cukor
5 dl görög joghurt
2 tk zselatinpor

3 dkg cukor
1 fahéj
1 babérlevél
1 ek  citrom leve
5 dl viz
1 kg  ráma paradicsom felezve

Joghurtot és a cukrot  addig keverni mig krémes állagú lesz.  2 1/2  ek vizet és a zselatint 5 percig  tűzálló tálba tenni  majd addig melegiteni mig a zselatin felolvad. Közben felmelegiteni a tejszint és a cukrot. Levenni a tűzről és belekeverni a zselatint. Kicsit hülni hagyni és összekeverni a joghurttal. Poharakba (6)  elosztani és hütöbe tenni. A cukrot, fahéjat, babérlevelet, citromlét  vízzel összekeverni és addig főzni mig a cukor feloldodik.  Bletenni a paradicsomot és egy tányért helyezni rá  hogy  lenyomja a viz alá.  Alacsony hőfokon addig főzni mig a víz elpárolog. (kb. 2 óra). KIvenni a babérlevelet és a fahéjat. Miután kihült a joghurt tetejére tenni. 

Das Lifestyle Gourmet-Magazin
Related Posts with Thumbnails