Sonntag, 24. Februar 2013

Langyos vanília leves sült eperrel
























Hozzávalók:

12 eper
6 tojássárgája
2 tojás
3 dl tej
3 dl tejszin
15 dkg cukor
15 dkg zsemlemorzsa
10 dkg liszt
1 vaníliarúd 
2 ek vaj

A vanília magjait kikaparni. Tejet, tejszint, 12 dkg cukrot, vanília magjait és a vanília rúdat felforralni. Levenni a tűzről. A tojássárgákat összekeverni és folyamatos keverve hozzáönteni a forró tejet.  Alacsony hőfokon mégegyszer felmelegíteni. A levest  utána átszürni. A maradék cukrot összekeverni zsemlemorzsával, a tojásokat felverni. Epret panirozni és a vajban ropogósra sütni. A vanília leves mellé tálalni.

Steffen Hanssler

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails