Dienstag, 6. November 2012

Krémes görög joghurt édes paradicsom kompóttal




















  

 Hozzávalók:

3 dl tejszin 
11 dkg  cukor
5 dl görög joghurt
2 tk zselatinpor

3 dkg cukor
1 fahéj
1 babérlevél
1 ek  citrom leve
5 dl viz
1 kg  ráma paradicsom felezve

Joghurtot és a cukrot  addig keverni mig krémes állagú lesz.  2 1/2  ek vizet és a zselatint 5 percig  tűzálló tálba tenni  majd addig melegiteni mig a zselatin felolvad. Közben felmelegiteni a tejszint és a cukrot. Levenni a tűzről és belekeverni a zselatint. Kicsit hülni hagyni és összekeverni a joghurttal. Poharakba (6)  elosztani és hütöbe tenni. A cukrot, fahéjat, babérlevelet, citromlét  vízzel összekeverni és addig főzni mig a cukor feloldodik.  Bletenni a paradicsomot és egy tányért helyezni rá  hogy  lenyomja a viz alá.  Alacsony hőfokon addig főzni mig a víz elpárolog. (kb. 2 óra). KIvenni a babérlevelet és a fahéjat. Miután kihült a joghurt tetejére tenni. 

Das Lifestyle Gourmet-Magazin

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails