Hozzávalók:
3 dl tejszin
11 dkg cukor
5 dl görög joghurt
2 tk zselatinpor
3 dkg cukor
1 fahéj
1 babérlevél
1 ek citrom leve
5 dl viz
1 kg ráma paradicsom felezve
Joghurtot és a cukrot addig keverni mig krémes állagú lesz. 2 1/2 ek vizet és a zselatint 5 percig tűzálló tálba tenni majd addig melegiteni mig a zselatin felolvad. Közben felmelegiteni a tejszint és a cukrot. Levenni a tűzről és belekeverni a zselatint. Kicsit hülni hagyni és összekeverni a joghurttal. Poharakba (6) elosztani és hütöbe tenni. A cukrot, fahéjat, babérlevelet, citromlét vízzel összekeverni és addig főzni mig a cukor feloldodik. Bletenni a paradicsomot és egy tányért helyezni rá hogy lenyomja a viz alá. Alacsony hőfokon addig főzni mig a víz elpárolog. (kb. 2 óra). KIvenni a babérlevelet és a fahéjat. Miután kihült a joghurt tetejére tenni.
Das Lifestyle Gourmet-Magazin
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen