Hozzávalók:
3 burgonya hámozva és szeletekre vágva
2 piros szinű paprika kockára vágva
1 padlizsán kockára vágva
5 paradicsom héja nélkül apró kockára vágva
2 gerezd fokhagyma nagyon apróra vágva
1 dl olivaolaj
só, bors
Padlizsánt kicsit megsózni, kb. 20 percig állni hagyni majd konyhai papíron leitatni róla a nedvességet. Forró olajban egymás után megsütni a zöldségeket és melegen tartani. A maradék olajban megpirítani a fokhagymát és hozzáadni a paradicsomot. Sózni, borsozni és lassú tűzön addig főzni mig sűrű lesz. Tányérra burgonya szeleteket tenni arra a zöldségeket majd a paradicsomszószt.
Ez egy mallorcai zöldséges étel amit lehet halhoz vagy bárányhoz, de önállóan is fogyasztani.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen