Dienstag, 18. Dezember 2012

Tombet


















Hozzávalók:


3 burgonya  hámozva és szeletekre vágva
2 piros szinű paprika kockára vágva
1 padlizsán kockára vágva
5 paradicsom héja nélkül  apró kockára vágva
2 gerezd fokhagyma nagyon apróra vágva
1 dl olivaolaj
só, bors

Padlizsánt kicsit megsózni,  kb. 20 percig állni hagyni majd  konyhai papíron leitatni róla  a nedvességet. Forró olajban egymás után  megsütni a zöldségeket és melegen tartani.  A maradék olajban megpirítani a fokhagymát és hozzáadni a paradicsomot. Sózni, borsozni és lassú tűzön addig főzni mig sűrű lesz. Tányérra burgonya szeleteket tenni arra a zöldségeket majd a paradicsomszószt. 

Ez egy mallorcai zöldséges étel amit lehet halhoz vagy bárányhoz, de önállóan  is fogyasztani.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails