Mittwoch, 12. Dezember 2012

Citromos keksz



















Hozzávalók:

25 dkg liszt ( 00-ás)
1 tojás ( M )
12,5 dkg szobahőmérsékletű vaj
3 ek citromlé
párr csepp citrom aroma
2 citrom reszelt héja
10 dkg marcipán
1 tk sütöpor
2 ek cukor
pici só


A hozzávalókat összegyúrni és a tésztából tallér vastagságú hengert formázni. Fóliába tekerni és 1 órára hűtőbe tenni. Kb. 4 mm nagyságú szeletekre  vágni. Sütőpapirral bélelt sütőlapra tenni és  180 fokra előmelegitett sütőben kb. 10-12 percig sütni. Közben ellenőrizni, kivülről világosnak belül meg puhának  és nedvesnek kell lennie. Rácsra tenni és hűlni hagyni. Végül porcukorral megszórni.


So isst Italien

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails