Montag, 11. Februar 2013

Francia hagymaleves























Hozzávalók:

5 dkg vaj
3/4 kiló hagyma vékony karikára vágva
8 dl húslé
2 dl száraz fehérbor
1 1/2 ek liszt
só, bors, cayenne bors
2-3 ág friss kakukkfű vagy szárított
baquette
reszelt gruyére vagy emmentáli sajt


Vajat felolvasztani és hozzáadni a hagymát és a fűszereket.  Kb. 20 alatt aranybarnára párolni majd megszórni liszttel és összekavarni. Beleönteni a bort és nagy lángon 5-6 percig főzni. Hozzáaadni a húslét és közepes lángon készre főzni. Baquettet szeletekre vágni, megszórni sajttal és  forró grillsütőben a sajtot  ráolvasztani. A leves mellé tálalni.



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails