Samstag, 16. Februar 2013

Sütőben sült burgonya céklával és fűszeres kecskesajtkrémmel



















Hozzávalók:


50 dkg főtt cékla
1 kg burgonya
4 ek olivaolaj
tengeri só, frissen őrölt bors
3 ág rozmaring
3 ág kakukkfű
kis csokor petrezselyem
10 dkg olivabogyó
25 dkg görög joghurt
10 dkg kecskesajtkrém
kevés citromlé


Sütőt 200 fokra előmelegiteni. Burgonyát hámozni nagyságtól függöen felezni vagy negyedelni. Céklát hasábogra vágni és egy tűzálló tálba elosztani. Meglocsolni az olajjal,  sózni, borsozni és 40-45 percig sütni. Fűszereket apróra vágni és 2 evőkanállal félretenni. Az utolsó 15 percben a burgonyás céklához adni az olivabogyót és a fűszereket. Joghurtot összekeverni a kecskesajttal,  a maradék fűszerekkel, sóval, borssal és a citromlével. A zöldségek tetejére vagy mellé tálalni.

Lecker.de

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails