Freitag, 22. Februar 2013

Poffertjes




















Az eredeti holland poffertjes hajdina lisztből, búzalisztből, élesztőből készül. Most a sütőporos  változatát készitettem el. Hollandiában eltöltött évek alatt vettem ezt poffertjes sütőt, de  palacsintasütőben is süthető.

3 tojás
pici só
5 dkg cukor
1,5 dl tej
1 vaniliás cukor
2 th sütőpor
25 dkg liszt
porcukor 
olaj 

Tojást, cukrot, vaniliás cukrot és a sót kézi mixerrel krémesre keverni. Felváltva belekeverni 20 dkg lisztet és a tejet. Kb. 15 percig állni hagyni. 5 dkg lisztet összekeverni a sütőporral  és belekeverni a tésztába. Poffertjes sütőt olajjal bekennni és egy-egy  teáskanál tésztát beletenni. Mindkét oldalát közepes hőfokon aranybarnára sütni.  Még melegen megszórni porcukorral. 

3 Kommentare:

  1. Judit, Soy Eva la profe de Castellano. Ven el lunes a las 3:30.No tengo tu teléfono y no puedo llamarte.Tus deseos se realizaran.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Eva, gracias por la oportunidad! El lunes iré a la escuela con mucho gusto!

      Löschen

Related Posts with Thumbnails