Ezt a receptet még Hollandiából hoztam, annak idején ott ettem elöször igy elkészitve a cikoriát.
Hozzávalók:
4 vastag cikória
húslé
citromlé
só, bors, szerecsendió
4 szelet főtt sonka
4 szelet Gouda sajt
3 dkg liszt
3 dkg vaj
1/8 dl húslé
1/4 l tej
3 ek tejföl
5 dk reszelt Gouda sajt
A cikóriát húslében alacsony hőfokon 5-6 percjg főzni. Leszürni, citromlével meglocsolni és sóval borssal megszórni. Vajból, lisztből, húsléből, tejfölből és a tejből besamel mártást késziteni amit izesiteni sóval, borssal és szerecsendió-val. Cikóriát kivajazott tűzálló tálba tenni, ráönteni a besamel mártást és megszórni sajttal. 200 fokra előmelegitett sütöben kb. 15 percig sütni mig a sajt kicsit megpirul.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen