8 garnélarák pucolva, belezve
2 nagy vagy 4 kicsi cukkini
1 hagyma apróra vágva
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
4 dl tejszin
6 dl zöldséglé
1 dl száraz fehérbor
1 ek wasabi paszta ( lehet több is kevesebb is)
1 ág rozmaring
1 gerezd fokhagyma egészben
olivaolaj
só, frissen örőlt bors
Cukkinit hámozni és kockákra vágni. Kevés olajban a hagymát, fokhagymát és a cukkinit dinsztelni. Fehérborral felönteni és a felére elfőzni. Hozzáadni a zöldséglét és a tejszint és még pár percig tovább fözni. A levest sóval, borssal ízesiteni és mixelni. Garnélarákot sózni, borsozni és kevés olajban a rozmaringgal és a fokhagymával rózsaszinüre sütni. A levest a wasabival mégegyszer mixelni és a sült garnélával tálalni.
essen&trinken
essen&trinken
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen