Hozzávalók:
25 dkg hokkaido tök
20 dkg csirkemellfilé
2 salotta hagyma apróra vágva
2 dkg gyömbér apróra vágva
2-3 ek olivaolaj
20 dkg vöröslencse
2-3 tk madras currypor
7 dl csirkelé
só
fél citrom leve
1-2 tk méz
10 dkg görög joghurt
friss koriender tetszés szerint
Tököt megmosni, magozni és kisebb kockára vágni. Csirkemellet szintén kb. azonos nagyságú kockára vágni. Forró olajban a gyömbért, hagymát, tököt és a csirkét megdinsztelni. Lencsét hozzáadni és egy percig együtt dinsztelni. Megszórni curryvel és felönteni a csirkelével. Alacsony hőfokon kb. 10 percig fözni. Sóval, borssal, citromlével és mézzel izesiteni. Ha kell még curryt adni hozzá. Egy nagy kanál joghurttal tálalni. Izlés szerint korienderrel megszórni.
Johann Lafer
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen