Freitag, 30. November 2012

Indiai currys lencse tökkel és csirkemellel


















Hozzávalók:

25 dkg hokkaido tök
20 dkg csirkemellfilé
2 salotta hagyma apróra vágva
2 dkg gyömbér apróra vágva
2-3 ek olivaolaj
20 dkg vöröslencse
2-3 tk madras currypor 
7 dl csirkelé
fél citrom leve
1-2 tk méz
10 dkg görög joghurt
friss koriender tetszés szerint

Tököt megmosni, magozni és kisebb kockára vágni. Csirkemellet szintén kb. azonos nagyságú kockára vágni. Forró olajban a gyömbért, hagymát, tököt és a csirkét megdinsztelni.  Lencsét hozzáadni és egy percig együtt dinsztelni. Megszórni curryvel  és felönteni a csirkelével. Alacsony hőfokon kb. 10 percig fözni. Sóval, borssal, citromlével és mézzel izesiteni. Ha kell még curryt adni hozzá. Egy nagy kanál joghurttal tálalni. Izlés szerint korienderrel megszórni.

Johann Lafer

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails