Mittwoch, 22. Mai 2013

Cseresznyés panettone deszert
























Hozzávalók:

1 üveges cseresznye (720ml)
1 bio citrom reszelt héja és a fele citrom leve
4 szelet panettone darabokra vágva vagy törve
2 ek cukor + 70 g cukor
2-3 ek étkezési keményitő
25 dkg mascarpone
20 dkg túró (Lidl)
4 el reszelt csokoládé

A cseresznyét lecsöpögtetni és a levét felfogni. 2 ek citrommal és 2 ek cukorral felforralni. Kevés vízben elkevert étkezési keményítőt belekeverni. Hozzáadni a cseresznyét és a citrom reszelt héjának a felét. 1/2 órára hűtöbe tenni. A mascarponét, túrót, 7 dkg cukrot és 1 ek citromlét összekeverni. Pohárba felváltva beletenni a cseresznyét,  mascarponét és a panettone darabokat. Megszórni reszelt csokoládéval és a maradék reszelt citrom héjával. Én most csokoládé csillagokat tettem rá.

So isst Italien

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails