Hozzávalók:
20 dkg philadelphia sajt
2 tojássárgája
1/4 l tej
5 dkg cukor
Tojássárgáját, cukrot és a tejet összekeverni. Közepes hőfokon (kb. három percig) főzni, míg sűrű lesz.Hideg vízbe tenni és addig keverni, míg kihül. Belekeverni a sajtot és kb. 5-6 órára hűtőbe tenni. Fagylat gépben előírás szerint elkészíteni. Eper szósszal (1/4 kg epret kevés cukorral és fél citrom levével összekeverni) is lehet tálalni. Mielőtt elkészül a fagylalt, lehet apróra tört karamellizált diót is beletenni.
Ilyet még nem ettem, de nagyon finom és különleges lehet!
AntwortenLöschenNem is tudom, hova tettem a szemem, hogy csak most láttam a blogod :( De most már állandó vendég leszek :)
Nagyon köszönjük! Örülünk ha a jövöben többször is benézel hozzánk:-)
AntwortenLöschenNagyon finom lehet!!!
AntwortenLöschenIgen, nagyon finom:-)
AntwortenLöschen