Hozzávalók:
60 dkg burgonya héjában megfőzve, pucolva és karikákra vágva
1 hagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
2 EK vaj
2,5 dl tejszín
60 dkg leveles spenót (mélyhűtött)
só, frissen őrölt bors, reszelt szerecsendió
4 tojás
15 dkg ementáli sajt
Hagymát, fokhagymát vajban üvegesre dinsztelni, spenótot beletenni és alacsony hőfokon lefedve addig főzni míg felolvad. 1,5 dl tejszint belekeverni, sóval, borssal, szerecsendióval ízesíteni. Burgonyát egy tűzálló tálba tenni, spenótot egyenletesen elosztani rajta. Kanál segítségével 4 mélyedést formálni és azokba nyers tojásokat ütni. Maradék tejszínnel meglocsolni a spenótot, végül reszelt sajtot úgy rászórni, hogy a tojássárgákat még látni lehessen. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütni.
Dienstag, 30. März 2010
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen