Montag, 7. November 2011

Marcipán készítés házilag

20 dkg hámozott mandula finomra darálva
3-4 hámozott keserű mandula finomra darálva
20 dkg porcukor
1/2 dl víz

10 dkg porcukrot és a darált mandulát összegyúrni. Másik 10 dkg cukorból és a vízből szirupot készíteni. Amikor kicsit lehűlt, belekeverni a a masszába és simára gyúrni. Fóliába csomagolva hűtőben sokáig eláll.

3 Kommentare:

  1. Szia!Ez nagyon tetszik!Fagyóba teszed vagy csak simán a hűtőbe,1-2 hónapig is eláll?

    AntwortenLöschen
  2. szia, keserűmandulát hol tudsz venni?

    AntwortenLöschen
  3. Kriszta, simán hütöben még tovább is eláll:-)

    Anna, ha nincs mandulád akkor pár csepp (de tényleg csak pár csepp) keserü mandularomát lehet beletenni!

    AntwortenLöschen

Related Posts with Thumbnails