20 dkg hámozott mandula finomra darálva
3-4 hámozott keserű mandula finomra darálva
20 dkg porcukor
1/2 dl víz
10 dkg porcukrot és a darált mandulát összegyúrni. Másik 10 dkg cukorból és a vízből szirupot készíteni. Amikor kicsit lehűlt, belekeverni a a masszába és simára gyúrni. Fóliába csomagolva hűtőben sokáig eláll.
Montag, 7. November 2011
Marcipán készítés házilag
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Szia!Ez nagyon tetszik!Fagyóba teszed vagy csak simán a hűtőbe,1-2 hónapig is eláll?
AntwortenLöschenszia, keserűmandulát hol tudsz venni?
AntwortenLöschenKriszta, simán hütöben még tovább is eláll:-)
AntwortenLöschenAnna, ha nincs mandulád akkor pár csepp (de tényleg csak pár csepp) keserü mandularomát lehet beletenni!