Montag, 18. Januar 2010

Tagliatelle gambassal (garnélarákkal) és cukkinivel

Még mielőtt egy újabb gambas recept jönne (korábban említettem, hogy mennyire szeretem), el kell mondjam, hogy 1 kg gambasból legalább 3 féle főételt és egy levest keszítek.. / levest  a rák fejéből és páncéljából konyakkal /                        


Hozzávalók:

25 dkg garnela tisztítva és belezve
1 sharlotte hagyma
3 EK olivaolaj
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
3 kis cukkini  2 cm hosszú csíkokra vágva
2 chili vékony karikákra vágva
  friss bazsalikom  / lehet szarított is /
2 EK konyak
2 dl tejszín
só, bors
50 dkg tagliatelle


Hagymát olajban kicst megdinsztelni, hozzátenni a cukkinit és a fokhagymát. Magasabb hőfokon kicsit sütni, letépkedett bazsalikomot belekeverni. Gambasokat belerakni amig a szinüket elvesztik. Sózni, borsozni. Konyakkal flambírozni, majd tejszínnel és 1EK tészta vizével  kicsit felfőzni. Tésztával összekeverni, tányérokra szedni. Izlés szerint parmezánt reszelni a tetejére.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails