Még mielőtt egy újabb gambas recept jönne (korábban említettem, hogy mennyire szeretem), el kell mondjam, hogy 1 kg gambasból legalább 3 féle főételt és egy levest keszítek.. / levest a rák fejéből és páncéljából konyakkal /
Hozzávalók:
25 dkg garnela tisztítva és belezve
1 sharlotte hagyma
3 EK olivaolaj
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
3 kis cukkini 2 cm hosszú csíkokra vágva
2 chili vékony karikákra vágva
friss bazsalikom / lehet szarított is /
2 EK konyak
2 dl tejszín
só, bors
50 dkg tagliatelle
Hagymát olajban kicst megdinsztelni, hozzátenni a cukkinit és a fokhagymát. Magasabb hőfokon kicsit sütni, letépkedett bazsalikomot belekeverni. Gambasokat belerakni amig a szinüket elvesztik. Sózni, borsozni. Konyakkal flambírozni, majd tejszínnel és 1EK tészta vizével kicsit felfőzni. Tésztával összekeverni, tányérokra szedni. Izlés szerint parmezánt reszelni a tetejére.
Montag, 18. Januar 2010
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen