Hozzávalók:
4 zselatin lap
3 tojássárgája
3 EK porcukor
2 dl pezsgő
15 dkg görög joghurt
2 tojásfehérje
7 ek cukor
2 kiwi
1 mangó
20 dkg eper vagy málna én eperrel keszítettem
Zselatin lapokat hideg vízbe áztatni. Tojássárgákat porcukorral habosra keverni, majd a joghurtot hozzákeverni. Pezsgőt felmelegíteni, a kinyomott zselatint benne feloldani, majd összekeverni a joghurtos, tojásos keverékkel. 20 percre hidegre tenni. Fehérjéket 1 EK cukorral kemény habbá verni, majd óvatosan belekeverni a masszába. Pezsgős poharakba elosztani és 1 órara hűtőbe tenni. Gyümölcsöket külön-külön 2 EK cukorral turmixolni és a poharakba elosztani. / Nekem 12 félig megtöltött pohár lett, így mindenki kipróbálhatta a különböző gyümölcsökkel. /
A receptet az essen&trinken-ből csináltam.
Freitag, 12. Februar 2010
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Ezt mindenképpen kipróbálom, nagyon tetszik!:))
AntwortenLöschen