Freitag, 12. Februar 2010

Valentin napi menü II. - Pezsgős csirkemell garnélával

Hozzávalók:


60 dkg csirkemellfilé csíkokra vágva
1 ág tárkony, vagy szarított tárkony
1/2 citrom leve
20 dkg dobozos rákkonzerv     - én frissből készítettem
5 dkg vaj
2 dl tejszín
1 tojássárgája
2 dl száraz pezsgő
só, cayenne bors


Tárkonyt nagyon apróra vágni. Csirkemell csíkokat összekeverni fél citrom levével, borssal és a tárkonnyal. Fél órára lefedve hűtőbe tenni. Tojássárgáját pezsgővel és tejszínnel simára keverni. Csirkemellet kivenni a pácból és vajban közepes lángon folytonos keverés mellett pár perc alatt vilagosbarnára sütni. Kivenni, ha kell helyére kis vajat tenni és a rákokat rózsaszínűre sütni. Visszatenni a csirkét a rákhoz és ráönteni a tojásos, pezsgős, tejszínes keveréket. Alacsony hőmérsékleten felmelegíteni, sóval, borssal, cayenne borssal ízesíteni. Tésztával tálalni.

Nova szakacskönyvben találtam, kis módosítással készült.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails