Mittwoch, 10. Februar 2010

Egybesült karaj rozmaringgal és fokhagymával

Hozzávalók:

kb. 1-1,2 kg karaj egyben
2 gerezd fokhagyma
friss rozmaring
10 dkg vaj
3 EK olaj
so, bors
2 dl fehérbor
5 dkg hideg vaj kockákra vágva


Fokhagymát kinyomni, és az apróra vágott rozmaringgal összekeverni. Húst sózni, borsozni, majd a fokhagyma keverékkel bedörzsölni. Fél órát állni hagyni. Tűzálló tálba olajat és 10 dkg vajat felforrósítani és a karajt minden oldalan jól átsütni. 200 fokra felmelegített sütöben kb. 1- 1 1/4 óráig sütni és közben locsolgatni. Húst kivenni, helyére bort önteni, felforralni és kicsit elfőzni. Állandó keverés mellett hozzáadni a kockára vágott hideg vajat. Húst szósszal tálalni.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails