Freitag, 12. Februar 2010

Valentin napi menü I. - Sertésszűz balsamico szósszal Valentin napra


Hozzávalók:


50 dkg sertésszűz
só, bors
6 EK száraz fehérbor
3 EK balzsamecet
3 EK olivaolaj
1 rozmaring ág


Sertésszűzet sózni, borsozni. 3 EK bort az ecettel összekeverni. Olajat felforrósítani és a húst minden oldalán átsütni. Rozmaringot hozzátenni és 10 percig alacsonyabb hőfokon tovább sütni. Közben kanalanként locsolni, mindig megvárni, míg elfő a lé. Húst kivenni, és szorosan alufóliába csomagolni. A sültzsírt felönteni a maradék 3 EK borral, és felfőzni. A kicsomagolt hús levéhez hozzáönteni.
Húst vékony szeletekre vágni, majd a pecsenyelével meglocsolni.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails