Donnerstag, 11. Februar 2010

Coq au vin

Hozzávalók:


80 dkg csirkemellfilé kockákra vágva /vagy 1,2 kg csirkecomb/
2 EK liszt ízesítve borssal és sóval
3 EK vaj
10 dkg bacon kockákra vágva
25 dkg apró hagyma
15 dkg apró gombafejek
1 fokhagyma gerezd apróra vágva
1 babérlevél
1/2 TK szárított kakukkfű
4 dl vörösbor

Csirkét lisztbe hempergetni és forró vajban atsütni, majd kivenni. Bacont, hagymát, gombát kicsit megsütni, majd visszatenni a csirkét. Fokhagymát, babért, kakukkfüvet és a bort beletenni, lefedve kb. 1 órát főzni.

Bornak jó minőségűnek kell lenni, legjobb azzal főzni, amit hozzá iszunk is. /Eredeti recept szerint csirkecombokból keszül, azzal tovább kell főzni/


A recept egy ausztrál szakácskönyvből van /Herbitage cookbook/.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails