Dienstag, 16. Februar 2010

Sambal oelek /kínai erős paprika/ csirke

Hozzávalók:


1 dl friss narancslé
5 EK szójaszósz
5 EK méz
3 EK olaj
3 EK szezámolaj
1 EK sambal oelek
1/2 TK frissen reszelt gyömbér
4 fél csirkemellfilé

Csirkefiléket szárazra törölni, lisztbe forgatni és tűzálló tálba tenni. Többi hozzávalókat összekeverni, majd a csirkére önteni. 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütni, majd megfordítani, és megint 15 percig sütni.
Kínai rizzsel tálalni.


Sambal oelek: egy igazi kínai étteremben mindig van az asztalon belőle, illetve a kínai élelmiszerboltokban is kapható. Egy fűszeres krém piros pepperoniból és sóból.
chefkoch.de

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails