Samstag, 13. Februar 2010

Cannelloni chili con carne-val és paradicsomszósszal

Hozzávalók:

1 közepes nagyságú burgonya 1 cm-es kockákra vágva
1 kis hagyma apróra vágva
2 EK olivaolaj
30 dkg darálthús /marha/
1 EK paradicsompüré
1 EK ketchup
kb. 6 dl. csirkelé
1 piros szinű paprika apró kockára vágva
1 chili vékony karikára vágva
1 szelet gyömbér apróra vágva
1 fokhagyma gerezd apróra vágva
1/2 TK oregáno
kevés őrölt koriander
kevés őrölt fahéj
1/2 TK citrom reszelt héja

15 dkg főtt Kidney bab
1 doboz hámozott paradicsom
vaj a formához
16 cannelloni
10 dkg reszelt Emmentaler sajt

1 EK olajban hagymát dinsztelni, hozzáadni a húst és átsütni. Paradicsompürével és a ketchuppel még kicsit tovább pirítani. Annyi csirkelével felönteni, míg befedi a húst. Közepes hőfokon 1 örát főzni. Fél óra után a burgonyát és a babérlevelet beletenni. Fokhagymából, gyömbérből, chiliből, korianderből, oregánóból, fahéjból, citromhéjból és 2 EK olajból mozsárban pépet keszíteni. Ezt a húshoz adni és még sóval ízesíteni. Babot és a fele paradicsomot, paprikát beletenni és még 5 percig alacsony hőfokon főzni. Kicsit hűlni hagyni, majd  leszűrni és a lét felfogni. Ha kell meg sózni. Maradék paradicsomot és a leszűrt lét turmixolni. Sütőt 160 fokra előmelegíteni. Cannaellonit chili con carne-val megtölteni és egy tűzálló tálba egymás mellé fektetni. Paradicsomszószt ráönteni, majd lefedve 30 percig sütni. Utána sajttal megszórni és addig sütni, míg a sajt ráolvad.

Alfons Schuhbeck : Gesund geniessen-raffiniert gewurzt című könyvéből.

1 Kommentar:

Related Posts with Thumbnails