Mittwoch, 10. Februar 2010

Minden napra egy Tapas

Itt Spanyolországban nincs olyan háziasszony, aki ne készítene Tapas-okat, azaz gyorsan elkészíthető kis fogásokat, amiből aztán a család vegyesen válogathat a tányérjára.
Az alábbi listából Ti is kedvetekre  mazsolázhattok!

                                                                Tapasok /röviden!/


1. Piros és zöld színű paprika, főtt sonka, emmentáli sajt vékony csíkokra vágva. Majonézzel összekeverve, baguett-re kenve és erős paprikaporral megszórva.

2. Nyársra vagy fogpiszkálóra kemény fürjtojás, főtt gambas (garnélarák) és egy olivabogyó szúrva, rá majonéz.

3. Garnelát sűrű besamel szószba mártani, majd lisztbe és felvert tojásba. Forró olajban kisütni.

4. Jégsalátát, surimi rákot vékony csíkokra (julien-re) vágni, összekeverni majonézzel. Baguett-re kenni és rá egy főtt gambas (garnéla).

5. Surimi rákot julienre vágni, majonézzel összekeverni, baguett-re kenni, tetejére reszelt sárgarépát tenni.

6. Gambast kicsit sózni, lisztbe, tojásba mártani és kisütni.

7. Egy tojást megsütni, mintha palacsintát sütnénk. Philadelphia sajtkrémmel megkenni, megszórni apróra vágott dióval, alufóliába feltekerni. 1 órára hűtőbe tenni, majd szeletekre vágni.


8. Surimi rákot julienre vágni, keménytojást reszelni, ezeket majonézzel összekeverni, baguett-re halmozni.

9. Nagy burgonyát hajszálvékonyra vágni /pl. kenyérszeletelővel/, chistorrát /vékony baszk kolbász/ betekerni vele, fogpiszkálóra húzni és forró olajban kisütni.

10. Sobrassadat /otthon kolbászkrémmel lehetne helyettesíteni /  baguett-re kenni, majd rá egy fürj tükörtojást tenni.


11. Baguett-re füstölt sonka, füstölt lazac, egy szelet keménytojás, majd rá majonéz. Vegül reszelt keménytojással megszórni.

12. Aszalt szilvát baconba tekerni, és ezt még leveles tésztába. Sütőben megsütni.

13. Lágy tojásba vagy hígabb tükörtojásba zöld színű főtt spárgát mártgogatni.

14. Datolyának magját kiszedni, helyére olaj nélkül pirított mandulát. Fél szelet baconba tekerni, fogpiszkálóra húzni és kb. 30 mp alatt forró olajban kisütni.

15. Paradicsom mindkét végét levágni , lehéjazni, mert csak a belső húsos rész kell. Ezt kis kanálra tenni, rá fekete kaviár.

16. Paradicsom magját kiszedni, kis kockára vágott görögdinnyére tenni, kis olivaolajat csöpögtetni rá, majd sózni.

17. Kis nyársra baconba tekert datolyát, gambast, csirkemell filét és chistorrát  / baszk kolbász / húzni és kisütni.

18. " Pan con tomate " (paradicsomos) kenyeret megpirítani, felezett paradicsommal megkenni,  olivaolaj és só rá. Ezt lehet még füstölt sonkával befedni. / paradicsomot lehet héja nélkul turmixolni és úgy a kenyérre kenni./

19. Kis vajban roquefort sajtot felolvasztani, kis tejszínnel elfőzni, turmixolni. Nagyon vékony szelet karajokat /borjú/ kisütni, baguett-re tenni, rá pedig a szószt.

20. Nyársra baconba tekert datolya, gambas, csiremell filé, majd megint gambas, grillezve.

21. Nyársra húzva csirkemell filé, chistorra, zöldspárga grillezve.

22. Vastag főtt spárgát középen bevágni, abba füstölt lazacot tenni. Lisztbe felvert tojásba forgatni, olajban megsütni.

23. Hagymás tortilla

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails