Hozzávalók:
5 citromfű
2,5 dl tej
1 EK cukor
só
10 dkg liszt
2 tojás
1 tojássárgája
0,25 dkg olvasztott vaj
2 EK citromlé
1 mangó
15 dkg porcukor
3 dl görög joghurt
2 dl tejszín
Citromfüvet pici sóval, cukorral, tejjel felforralni. Egy éjszakát, vagy legalább 6 órát hűtőbe tenni. Másnap a tejet átszűrni, majd 2 tojással, 1 sárgájával, liszttel, vajjal és citromlével simára keverni. Fél órát állni hagyni. Mangót hámozni, húsát kockákra vágni és a joghurttal összekeverni. A felvert tejszínt óvatosan belekeverni. Palacsintákat kisütni, majd a mangós joghurtot rátenni.
Frank Buchholz: Simple dishes
5 citromfű
2,5 dl tej
1 EK cukor
só
10 dkg liszt
2 tojás
1 tojássárgája
0,25 dkg olvasztott vaj
2 EK citromlé
1 mangó
15 dkg porcukor
3 dl görög joghurt
2 dl tejszín
Citromfüvet pici sóval, cukorral, tejjel felforralni. Egy éjszakát, vagy legalább 6 órát hűtőbe tenni. Másnap a tejet átszűrni, majd 2 tojással, 1 sárgájával, liszttel, vajjal és citromlével simára keverni. Fél órát állni hagyni. Mangót hámozni, húsát kockákra vágni és a joghurttal összekeverni. A felvert tejszínt óvatosan belekeverni. Palacsintákat kisütni, majd a mangós joghurtot rátenni.
Frank Buchholz: Simple dishes
Izgalmas ez a citromfüves palacsinta! Ki fogom próbálni :))
AntwortenLöschen