Dienstag, 16. Februar 2010

Citromfű palacsinta mangós joghurt szósszal

Hozzávalók:


5 citromfű
2,5 dl tej
1 EK cukor

10 dkg liszt
2 tojás
1 tojássárgája
0,25 dkg olvasztott vaj
2 EK citromlé

1 mangó
15 dkg porcukor
3 dl görög joghurt
2 dl tejszín


Citromfüvet pici sóval, cukorral, tejjel felforralni. Egy éjszakát, vagy legalább 6 órát hűtőbe tenni. Másnap a tejet átszűrni, majd 2 tojással, 1 sárgájával, liszttel, vajjal és citromlével simára keverni. Fél órát állni hagyni. Mangót hámozni, húsát kockákra vágni és a joghurttal összekeverni. A felvert tejszínt óvatosan belekeverni. Palacsintákat kisütni, majd a mangós joghurtot rátenni.


Frank Buchholz: Simple dishes

1 Kommentar:

Related Posts with Thumbnails