Mittwoch, 3. Februar 2010

Fetával töltött tepsis csirkemell

Hozzávalók:


4 csirkemell csont és bőr nélkül
50 dkg paradicsom
25 dkg fetasajt
2 közepes méretű cukkini
friss vagy szarított kakukkfű
durvára őrölt bors
olivaolaj



Csirkeszeleteket bevágni, szétnyitni, és kicsit kiklopfolni. Mindkét oldalát sózni, borsozni. Kakukkfüvet rászórni és bekenni olivaolajjal. A hús egyik felébe fetát tenni, majd összecsukni és kicsit rányomkodni a másik felét. Paradicsomot, cukkinit kockákra vágni, borssal, sóval és kakukkfűvel ízesíteni. Majd 4 -5 EK olivaolajjal meglocsolni, összekeverni. Tűzálló tálat kicsit megolajozni, egymás mellé tenni a megtöltött csirkemelleket és a tetejére önteni a zöldségeket. Maradék fetát rámorzsolni. 180 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig sütni.

Kaldeneker György receptje, kicsit másképpen.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails