Sonntag, 3. Januar 2010

Újévi szerencsemalac

Szilveszterre szinte minden évben elkészítem ezt a finomságot.



Hozzávalók:

1/2 kg lisztből kenyértészta
25 dkg póréhagyma
15 dkg bacon/sonka/ zöldségkeverék
1 EK tejföl
1 tojássárgája
só, bors, szerecsendió

Bacont apróra vágni es kisütni, az apróra vágott hagymával tovább dinsztelni. Belekeverni a tejfölt, sóval, borssal, szerecsendióval ízesíteni. Kenyértésztát kinyújtani, előszőr 12 darab 12 cm átmérőjű kört kivágni, ebből hatot sütőpapirral bélelt sütőlapra tenni. Hagymás masszát a kör közepére helyezni, széleit megkenni vízzel és a másik kört ráhelyezni, széleit rányomkodni. A maradék tésztából 6 darab 4,5 cm, 12 darab 1 cm átmérőjű es 12 darab 2 cm-es háromszög alakút kivágni.



Malac fejét vízzel bekenni, ráhelyezni az orrát, szemeket, füleket. Füleket késsel kicsit bevágni, szemeket, orrokat középen késsel kicsit benyomni. 10 percig letakarni, majd sárgájával bekenni. 200 fokra előmelegitett sütőben 20-30 percig sütni.
Hidegen és melegen is fogyaszható. 

3 Kommentare:

Related Posts with Thumbnails