A verseny a következőképpen zajlott: Férjemmel mindketten kiválasztottunk egy-egy receptet, és külön-külön elkészítettük őket. Férjem egy hagyományosabbat választott, én megint az amerikai édességek felé kacsintottam (doughnut). Amíg fürdettem a gyerekeket, a férjem gyúrta a tésztáját, aztán amíg az dagadt, addig én is elkészítettem az enyémet. Amíg vacsoráztunk, férjem kisütötte a fánkjait, aztán jöhettek az enyémek! Végül degeszre ettük magunkat.
Az íze mindkettőnek jó lett, de az állaga miatt az én receptem került ki győztesen. Ezt készítjük el a bulira!
A receptet az Allrecipes oldalon találtam:
14 g száraz élesztő (2 csomag)
60 ml langymeleg víz
355 ml langymeleg tej
100 g cukor
1 kávéskanál só
2 tojás
70 g keményítő
625 g finomliszt
kb 1 liter olaj a sütéshez
Az élesztőt a meleg vízben fel kell futtatni, kb 5 perc, vagy amíg habos nem lesz a teteje.
Keverjük össze az összes hozzávalót és dagasszuk (nekünk van egy mindentudó Kitchenaid-ünk, ami ezt megteszi helyettünk, de anélkül kézzel vagy fakanállal is lehet) kb 5-10 percig, amíg egyenletes és rugalmas lesz a tészta, és elválik az edény oldalától. Ha túl híg, tehetünk még bele egy kis lisztet (én tettem bele). Készítsünk egy nagy gombócot a tésztából, és kilisztezett tálba tegyük bele, takarjuk le konyharuhával.
Meleg helyen kelesszük kb. fél órát, amíg a duplájára dagad. Ezután nyújtsuk ki kb. 1 ujjnyira, és szaggassuk ki a fánkokat. Én poharat használtam, és egy kupicát a belső lyuk kivágására. A belsőből minifánkok keletkeztek. Hagyjuk újabb kb fél órát kelni, amíg a duplájára dagad.
Forrósítsuk fel az olajat kb 175 fokra, ebben a fánkok mindkét oldalát süssük aranybarnára. Az olajból vegyük ki, és tegyük rácsra, vagy szalvétával fedett edénybe, hogy az olaj lecsöpögjön.
A fánkokat ehetjük fahéjas porcukorral meghintve, vagy olvasztott csokoládéval leöntve (mi mindkettőt kipróbáltuk!)
A zsűri elnöke
Most már jöhet a party!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen