Versenyző koromban sok kínai játékost megismertem, akik kesőbb Európában folytatták a pályafutásukat. Sokszor jöttünk össze, ők tanítottak meg jobbnál jobb receptekre. Cserébe én erős gulyáslevest készítettem, ami mindenki kedvence lett. Az egyik tőlük tanult receptet írom most le.
Hozzávalók:
40 dkg belszín vékony csíkokra vágva
1 KK keményítő
1 EK olaj
2 EK szójaszósz
1 TK szódabikarbóna
1 TK cukor1 TK Sherry
1 TK szezámolaj
A fentieket összekeverni és 1 órára hütőbe tenni.
Szósz: 1 1/2 Hosin szósz
1 1/2 Chili Bean szósz! EK keményítő egy csésze vízzel összekeverve
Fél liter olajat felforrósítani és a tésztát adagonként kisütni. Tálba kiszedni.
Tanácsok: - olajnak forrónak kell lenni
- kis adagokban sütni
- tésztát szét kell szedni, mert máskülönben nem sülnek meg
- ha már felemelkedtek, rögtön megfordítani és 10 mp múlva már kiszedni
- én mindig egy pici tésztával próbálom ki, hogy az olaj elég forró-e
1 EK olajat felforrósítani, húst gyorsan átsütni benne. Kivenni egy tányérra, helyére a szószt önteni és ha az felforrt, visszatenni a húst. Ezt pedig a tésztával összekeverni.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen