Dienstag, 26. Januar 2010

Kínai vacsora - Mongol marha / Beef /




Versenyző koromban sok kínai játékost megismertem, akik kesőbb Európában folytatták a pályafutásukat. Sokszor jöttünk össze, ők tanítottak meg jobbnál jobb receptekre. Cserébe én erős gulyáslevest készítettem, ami mindenki kedvence lett. Az egyik tőlük tanult receptet írom most le.

Hozzávalók: 


Fél csomag RIJST VERMICELLI  / kínai tészta/


40 dkg belszín vékony csíkokra vágva
1 KK keményítő
1 EK olaj
2 EK szójaszósz
1 TK szódabikarbóna
1 TK cukor
1 TK Sherry
1 TK szezámolaj

A fentieket összekeverni és 1 órára hütőbe tenni.

Szósz:  1 1/2 Hosin szósz
            1 1/2 Chili Bean szósz
            ! EK keményítő egy csésze vízzel összekeverve



Fél liter olajat felforrósítani és a tésztát adagonként kisütni. Tálba kiszedni.

Tanácsok: - olajnak forrónak kell lenni
               - kis adagokban sütni
               - tésztát szét kell szedni, mert máskülönben nem sülnek meg
               - ha már felemelkedtek, rögtön megfordítani és 10 mp múlva már kiszedni
               - én mindig egy pici tésztával próbálom ki, hogy az olaj elég forró-e
              

1 EK olajat felforrósítani, húst gyorsan átsütni benne. Kivenni egy tányérra, helyére a szószt önteni és ha az felforrt, visszatenni a húst. Ezt pedig a tésztával összekeverni.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails