Freitag, 29. Januar 2010

Provence-i csirke

Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető csirkés recept.


Hozzávalók:

3 csirkemell /dupla/ kockákra vágva
2 fokhagyma gerezd apróra vágva
75 gr vaj
só, cayennebors
3-4 TK pirospaprika por
1 nagy paradicsom konzerv
1/8 dl Vermut
1 TL szárított kakukkfű
2 dl tejszín
2 dl tejföl

Vajat felforrósítani, benne a csirkét gyorsan átsütni, majd a hőfokot alacsonyabbra tenni. Sóval, cayenneborssal és paprikával ízesíteni. Fokhagymát, paradicsomot és a Vermutot beletenni és 20 percig lefedve főzni. Kakukkfűvel, tejföllel tejszínnel összekeverni és még pár percig fedő nélkül összefőzni. Ha kell meg sózni.
Friss fehérkenyérrel vagy rizssel tálalni.

Alfred Biolek : Meine Recepte cimű könyvéből készült.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails